Bunici plătiți de stat ca să aibă grijă de nepoți

  •  

De câteva luni o avem pe mama mea (bunica lui Miriam și Anais) la câteva blocuri de noi. Este unul dintre cele mai frumoase lucruri care ni s-au întâmplat în ultimii 5 ani, de când am devenit părinți. Acum, putem și noi să mergem liniștiți la un film sau să ieșim în oraș, iar cuvântul magic în această ecuație este bunica. Mare lucru este să ai în preajmă o bunică la timpul potrivit. Îmi vor da dreptate în mod special familiile în care amândoi părinți muncesc și care sunt nevoiți să-și lase copiii cu o bonă, care pe deasupra trebuiește și plătită. Știu, sunt și bunici care pot încurca mai mult, dar nu despre astfel de bunici este vorba.

Și acum, imaginați-vă că statul plătește bunica ca să stea cu nepoții. Sună a science fiction, dar nu este. Turcia este prima țară în care bunicii vor primi salariu pentru că stau acasă și au grijă de nepoți. Din februarie 2017 Turcia testează acest program, prin care bunicii care au grijă de nepoți vor primi din partea statului un salariu de aproximativ 100 euro (400 lire turcești).

Vor putea beneficia de acest program bunicii care au pensia între 250-450 dolari (1000 – 1800 lire turcești).

În primă fază, acest program va fi testat pe 1000 de familii în două regiuni, Bursa și Izmir, iar implimentarea acestei inițiative în restul țării, va depinde de rezultatele obținute în primă fază.
Poate citește acest articol vreun individ din rândul celor care fac legi tâmpite în România.
Vouă cum vi se pare această inițiativă?

Commentarii Facebook
Written by Lilian