Blestemul multor familii sunt chiar părinții. Fii bărbat și protejează-ți familia de mă-ta.

soacra si nora
  •  

Într-o vineri, o nouă persoană, o nouă poveste. O poveste ca multe altele, din păcate. O doamnă la 40 și un pic. Era cu fetița ei, o frumusețe cu ochi căprui de 6 anișori. Mai are un băiat de 14 ani. Băiatul stă cu taicasu, îmi zice doamna. Atunci mi-am dat seama cum stau lucrurile. Proaspăt separați, băiatul cel mare a fost ademenit de banii lui tata și de poveștile bunicii, mama fătălăului (ca să o copiez pe doamna Budeanu) sau ca să mă apropii de subiect, soacra mamei. Băiatul nici nu vrea să audă de mama. Soacra i-a luat locul, de fapt locurile: i-a devenit mamă nepotului și soție fiului.

De când s-au căsătorit, nu prea au avut concediu fără mama tăntălăului. Orice decizie trecea prin cancelaria distinsei doamne care a reușit să nască și să crească un băiețel căruia nici la 50 de ani nu i-au crescut mustățile. „Nici salteaua din dormitor nu o puteam cumpăra fără aprobarea lui mă-sa.” O urăsc, îmi spune doamna. „Nici nu vreau să aud de ea, iar mai nou nici de el. Tot ce vreau acum, este să-mi recâștig băiatul.” Fetița de câte ori se întoarce de la taică-său, vine cu informații noi despre mama, cât de proastă și idioată este. Nu-i adevărat, mama este cea mai bună și cea mai frumoasă femeie, le reproșează brunetica. Un detaliu important legat de fătălău este faptul că domnul este profesor universitar. Mă întreb, oare ce-i poate învăța pe studenți domnul profesor, dacă el nu a reușit să înțeleagă că o familie fericită este atunci când un bărbat își protejează familia chiar și de propria mamă.

Lacrimile mamei

În familia mea intervențiile din exterior au adus multe lacrimi în ochii mamei și multă suferință. Tatăl meu fiind mai influențabil, rareori reușea să-și țină familia la pragul ușii, astfel încât părerile și ideile mamei lui sau a altor membri din familia sa, deveneau mai importante decât părerea mamei sau a noastră. Certuri, scandaluri, suferință. Cel mai grav este că un bărbat care nu-și protejează familia de o mamă neînțeleaptă, o transformă pe aceasta nu doar într-o soacră acră, ci și într-o bunică greu de iubit. Este greu să-ți iubești bunica atunci când realizezi că ea este izvorul suferinței în casa ta.

În familia mea va fi altfel

Din momentul în care am început să-mi doresc o familie, mi-am promis că la mine va fi altfel. Mi-am promis că nicio lacrimă nu va curge din ochii soției mele sau a copiilor mei din cauza oamenilor din exterior, fie ei părinții mei, frați, surori sau prieteni. Apropo, era să uit, uneori trebuie să-ți protejezi familia și de părinții soției. Trebuie să-i faci să înțeleagă că chiar dacă încă este fiica lor, nu au voie să o jignească sau să o supere, pentru că este soția ta, iar cu soția ta toți trebuie să vorbească respectuos, chiar și părinții ei. Dacă realitatea este alta, înseamnă că nu te respecți.

Chiar dacă la început poate fi greu, dar atunci când cei din jur înțeleg că familia ta este o fortăreață în care ești binevenit oricând, doar să ai la tine gânduri bune, cu timpul ei vor respecta noile reguli și se vor conforma. Altfel vor fi întâmpinați la poartă și rugați frumos să revină atunci când vor înțelege că iubirea de părinte nu înseamnă trădarea propriei familii, iar un părinte care își iubește copilul, niciodată nu va cere iubire și atenție în detrimentul căminului tău.

Arată-i băiatului tău cum trebuie să-ți protejezi familia

Dacă ești tată de băiat, arată-i prin exemplul tău ce înseamnă să-ți protejezi familia. Nu lăsa pe nimeni să intre în cercul sacru al familiei nici măcar cu un sfat, dacă nu l-ai cerut. Trasează cu linie groasă perimetrul împărăției unde domnești tu alături de regina ta care, între timp, a devenit și mama copiilor tăi. Atât mama ta, cât și mama alesei tale, trebuie să știe clar chiar din ziua în care ați fost declarați soț și soție că în casa ta sfaturile se acceptă doar atunci când le ceri. Toți trebuie să știe că femeia pe care o iubești este infailibila pentru cei din exteriorul familiei. Problemele se rezolvă în interior, fără ajutor și asistență din partea mamei sau a altor membri și prieteni.

Dacă ești mamă de băiat, crește-l frumos, învață-l să fie un gentleman, învață-l să fie independent, să aibă propria părere și să-i protejeze pe cei dragi. Un astfel de bărbat va crește mare și va ști să-și protejeze familia.

În familiile fericite, nu există soacre și socri. În familiile fericite există părinți pe care îi iubești și îi aștepți în casa ta cu drag, iar acest lucru depinde în primul rand de tine, drag bărbat și mai apoi de ceilalți.

Ai grijă de familia ta și nu lăsa pe nimeni să vă fure bucuria.

Commentarii Facebook
Written by Lilian