Dansul fericirii

  •  

Niciodată nu am fost un dansator strălucit. Picioarele  fetelor care au dansat cu mine (în tinerețe) pot confirma asta. Există doar o femeie picioarele căreia nu au avut de suferit. Miriam o cheamă și are noroc că atunci când dansăm o țin în brațe.

Acum câteva zile am intrat în casă după care a urmat ritualul îmbrățișărilor și pupicilor. Eram bine dispus, iar în minte mi-a rămas o melodie pe care o ascultasem la radio. Fredonând melodia am luat-o pe Miriam în brațe și am început să  dansăm. Cântam cu voce și dansam. La un moment dat Miriam mă întreabă:

  • Ce dans este acesta, tati?
  • Este un dans obișnuit.
  • Nu este obișnuit. Este dansul fericirii pentru că sunt fericită. Hai să-l numim dansul fericirii. 

Dansul fericirii a devenit dansul meu preferat. În primul rând pentru că și eu sunt fericit. În al doilea rând pentru că este unicul dans pe care știu să-l dansez. Este un dans care nu are o linie melodică standard. Uneori e mai ritmat, alteori mai lent. Ceea ce contează cel mai mult în acest dans este să-ți fie drag partenerul.

În timp ce dansam, Miriam a invitat-o pe mami să se alăture dansului nostru. Hai mami să dansăm dansul fericirii. Și a început hora fericirii. Uite așa m-am transformat dintr-un dansator nepriceput într-un dansator fericit. Până crește mare poate învăț să evit picioarele partenerului de dans. Altfel va trebui să o țin în brațe.

Dansați oameni buni, dansați la braț cu cei dragi pentru că ei te iartă mai ușor dacă îi calci pe picioare. Dansați acum cât încă sunt mici, pentru că atunci când vor crește vor dansa cu altcineva. Dansați zilnic ca să se întipărească în mintea lor că o viață fericită este o realitate, iar atunci când vor pleca de lângă noi să-și aleagă oameni care la rândul lor vor ști să danseze dansul fericirii. Dansați pentru fericirea lor și pentru fericirea voastră.

Poți fi cel mai slab dansator din lume, dar dacă ai în calitate de parteneri oameni pe care îi iubești, nu ai cum să nu progresezi. Te vei transforma dintr-un dansator nepriceput în unul fericit. Viața uneori este asemenea unui dans, iar lucrul care contează cel mai mult este să o trăiești/dansezi împreună cu cei dragi.

Commentarii Facebook
Written by Lilian