Fără bujori nu ai ce căuta acasă.

  •  

Totul a început prin luna mai, cam pe la mijlocul lunii am început să primesc sistematic amenințări de la o persoană pe WhatsApp, Viber sau Messenger. După o zi de muncă, te îndrepți spre casă obosit și chinuit, stai la semafor și numeri împreună cu el secundele, și dintr-o dată primești un mesaj care te face să tresari: nu ai ce căuta acasă fără bujori. Îți trece oboseala pe loc. Nu-i de glumă, știi asta. Sezonul bujorilor e scurt și dacă nu reușești să faci rost de bujori măcar de câteva ori pe sezon, ai încurcat-o. Am trăit-o pe pielea mea sezonul trecut când am tot amânat să aduc bujori cu gândul „las-că mâine” și tot anul mi-a scos ochii. Nu-i de glumit fraților. Așa cum mănânci cireșe în sezon, căpșuni, struguri și pepeni ca să-ți acoperi necesarul de vitamine, tot la fel trebuie să-i aduci bujori atunci când este sezonul lor ca să acoperi necesarul de afecțiune. Nu-i un moft cum credeam la început. E o necesitate, un lucru vital pentru ea și implicit pentru voi.

Astăzi a fost una din zilele când am fost amenințat din nou. Eram într-un sătuc de pe lângă Brașov când a am primit mesajul pe WhatsApp. Fără să stau pe gânduri, am pus mâna pe telefon și am sunat o prietenă care are o florărie și am intrebat-o de bujori. Trebuia să reușesc până la 18:00 ca să iau bujorii și nu eram sigur că ajung la timp. Atunci mi-am adus aminte de bujorii din grădină bunicii. S-a aprins beculetul. Am bătut din poartă în poartă în speranța că găsesc un izvor de bujori. Celor care se uitau ciudat la mine le arătam mesajul cu amenințările pe care le-am primit. După câteva încercări nereușite, am dat de o bătrânică cu fața senină care, mi-a spus să vin după ea până în fundul grădinii.

În câteva minute țineam în brațe un buchet superb de bujori. Nu orice fel de bujori, ci bujori ca la bunica: mari, frumoși și cu un parfum de nu te saturi să-i mirosi. Bujori adevărați!

Doamna nu a vrut să ia vreun leu, dar nici eu nu am putut să plec din curtea ei fără să-i las o sumă echivalentă cu prețul unui buchet de bujori pe care l-am luat de la florărie cu câteva săptămâni în urmă. A luat bănuții, m-a binecuvântat pe mine și pe copiii mei laolaltă cu „terorista” care îmi trimitea mesaje de amenințare și am plecat cu un sentiment pe care îl ai doar atunci când îndeplinești o misiune grea. Oricum am scăpat ieftin la ce bujori am primit.

Dragi bărbați și tătici, incă e sezonul bujorilor iar în grădinile bunicilor noștri  ei se ofilesc. Cu maxim 30 lei puteți aduce bucurie și zâmbet pe fețele unor bătrânei, dar și mai multă bucurie și iubire „teroristelor” din viața voastră.

Într-o mână cireșe, căpșuni și caise pentru vitamine, iar în cealaltă mână bujori pentru a suplini necesarul de afecțiune. 😉

Commentarii Facebook
Written by Lilian