Te iubesc chiar dacă nu ai bani!

  •  

Așa cum s-a întâmplat și la casele mai mari, pandemia ne-a afectat și portofelul nostru. Dacă în primăvară eram sigur de anumite lucruri, acum trebuie să recunosc că siguranța mea a fost zdruncinata puțin. Siguranța financiară.

În acest context, ieri, Anais îmi spunea ce-și dorește de Crăciun, iar eu, după ce am analizat „lista”, am făcut câteva modificări. Fără să aștept comentarii și revolta maselor, am venit cât se poate de repede și cu explicații. „Uite iubire, este o perioadă mai grea pentru noi și nu ne permitem să cumpărăm toate lucrurile pe care ți le dorești.”

A stat puțin, vreme de câteva secunde, timp în care în mintea ei a avut loc un dialog cu spiridușii care vor cadouri, apoi mi-a zis: „Tati, eu te iubesc chiar dacă nu ai bani”. Exact așa mi-a zis. Am martori. 😅 Mi-am și notat în lista perlelor lui Anais, ca să nu uit. Apropo, vă recomand să faceți o listă în care să notați perlele copiilor. Este un leac pentru zilele înnorate și triste.

Nu mă așteptam la o declarație de iubire. Era suficient să nu plângă și să-mi spună că înțelege.

Iubirea nu se cumpără

Mi-am adus aminte de declarația lui Anais, astăzi, în timp ce făceam cumpărăturile în unul dintre Mallurile capitalei. Am văzut atâția „pleșcați pe Lexus”, așa cum le zice The Motans, însoțiți de dive cu buzele fluture și mâinile încărcate cu pungi. În dreptul unora s-ar putea să greșesc, dar am ochiul format la cei care comercializează iubire.

Nu vreau să plâng de milă „plescaților”, unii își merită soarta. În același timp, mi-e trist să văd cum iubirea a ajuns să fie monetizată, mai ales pe colinele estice ale Europei. E trist să fii flăcău și să vezi cum un BMW înclină balanța „iubirii”.

Nu mai contează că ești bine educat sau că știi să curtezi frumos. Sau poate contează, totuși, dar prea puțin. Fluturașii se simt mai confortabil pe scaune încălzite, decât în tramvai pe scaunele reci. Unii aleg să privească lumea de după geamurile fumurii pe scaunul din dreapta.

Cunosc destui bărbați care transpiră ca să-și cumpere iubirea. Du-mă. Cumpără-mi. Fă-mi. Gheorghe cum reușește? Tu nu poți?

Pentru noi, bărbații, viața este o competiție în care nu ai cum să fii câștigător dacă nici măcar cei din familie nu te iubesc doar pentru ceea ce ești.

De-ar înțelege unele femei cât de puternic devine un bărbat care se simte iubit. Iubit și respectat! Un astfel de bărbat atunci când iese din casă, miroase a învingător. Este capabil să mute munți și să schimbe lumea.

Un bărbat iubit acasă este un bărbat de succes în societate. Un bărbat iubit atunci când nu are bani, de cele mai multe ori ajunge să aibă succes.

Iubirea nu se cumpără. Asta m-a învățat ieri Anais. Asta învăț de la soția mea de 11 ani. Au fost vremuri îmbelșugate. Au fost și momente de secetă, dar niciodată nu am băgat mână în portofel ca să cumpăr iubire.

Commentarii Facebook
Written by Lilian