Anais, copilul care a venit pe lume în urma reînnoirii legământului dintre mine și mama ei.

  •  

M-am trezit pe la 4, cam la aceeași oră în care s-a născut Anais, în 2014. N-am mai putut să adorm, așa că am pus mâna pe telefon și m-am gândit să împart cu voi povestea lui Anais Noblesse, copilul care a venit pe lume în urma reînnoirii legământului dintre mine și mama ei.

Anul acesta am făcut 11 ani de căsnicie. Nu a fost ușor, mai ales la început. Am scris puțin despre perioada neagră a relației noastre aici. Deși ne iubeam și nu ne puteam imagina viața unul fără altul, trăiam într-o competiție continuă. Eu bădăran pe alocuri, doamna mea puțin impulsiva, eu dur, ea confuză, eu neatent, ea naivă, eu orgolios, ea neputincioasă. Ne-am spus vorbe grele și am trântit uși. S-a ajuns până acolo, încât, în câteva ocazii, am ajuns să pronunțăm cuvântul divorț și să admitem materializarea lui.

A fost greu. A fost dureros. Au curs lacrimi. Este senzația aia de smoothie emoțional care în loc să te ajute, îți dă o stare de confuzie și neputință. Ne-am rănit unul pe altul până n-am mai avut puteri și ne-am oprit. Uneori, mă întreb, de unde iau oamenii puteri și energie ca să-și mutileze semenii și obosesc rapid atunci când își propun să iubească? Iubirea cere mult efort, în schimb, îți oferă viață din belșug și satisfacție.

Oprește-te și iubește

Când viața devine insuportabilă și nu știi ce să faci, oprește-te și iubește. Așa am făcut noi. Ne-am privit unul pe altul și am văzut aceleași persoane alături de care am visat să ne petrecem restul vieții. L-am rugat pe Dumnezeu să reînnoiască iubirea noastră, am renunțat la orgoliu și am ales să iubim cu adevărat. Se întâmpla acest lucru când Miriam avea aproape 3 anișori, iar după 9 luni s-a născut Anais Noblesse. Acest copil cu ochi albaștri și cu parul ondulat, ne aduce mereu aminte de reînnoirea legământului dintre mine și cea mai frumoasă femeie. De atunci relația noastră a cunoscut noi orizonturi și cu fiecare zi lucrurile devin tot mai frumoase.

Reînnoirea legământului

Mă opresc aici. S-a făcut ora 6 și până se trezesc inamicii, trebuie să umflu baloanele, dar, nu înainte de a-I mulțumi lui Dumnezeu pentru minunea care a venit în viața noastră acum 6 ani. Minune, pe care, atunci când o strâng în brațe, simt recunoștință și bucurie. Copil născut din dragoste și care va fi mereu o dovadă vie a reînnoirii legământului dintre noi, o dovadă a angajamentului de a face tot ce putem pentru fericirea celuilalt.

La mulți ani, Anais Noblesse, copil născut să aduci bucurie!

Commentarii Facebook
Written by Lilian