Despre bărbații lăudăroși.
Eram într-o discuție cu un bărbat. La un moment dat mă întreabă cum le cheamă pe ochioasele mele. Între timp, Anais pare foarte concentrată la un joc și nu dă niciun semn că ar fi interesată de discuția noastră.
– Ea este Anais Noblesse. Plină de energie și mereu bucuroasă. În același timp este atât de sensibilă și empatică. Simte imediat dacă ești trist și vine să te îmbrățișeze.
– Iar Miriam este filosoafa casei. Gânditoare, foarte corectă și visătoare.
N-am apucat să-mi termin discursul despre Miriam, că a intervenit Anais.
– Te lauzi tati. Iar te lauzi. Nu-i frumos să te lauzi.
A spus asta și și-a văzut de treabă.
Am fost întrebat cum le cheamă, dar nu m-am putut abține și le-am descris în detalii. M-am lăudat. N-ai cum să fii scurt când vorbești de oamenii pe care îi iubești. 💙
I-am spus domniței mele ieri și o spun și acum: singurul lucru cu care ai voie să te lauzi este familia ta. Este cea mai mare realizare a unui bărbat.
Fiecare se laudă cu ce poate
Nu școala la care merg, nu hainele care le au, nu mașina cu care îi plimbi, nu casa în care stau la adăpost, nu restaurantele la care îi duci, nu activitățile exclusive pe care le fac, nu cu asta să te lauzi, ci cu stralucirea din ochii lor.
Noi, bărbații, suntem lăudăroși din fire, ne lăudăm oricum. Exagerăm de multe ori atunci când povestim o întâmplare. Exagerăm cifrele. Unii își povestesc realizările amoroase în detalii. În timp ce nevestele povestesc impresii din concedii, noi povestim cifre, de multe ori exagerate. Se pare că face parte din dorința noastră de a părea importanți și din nevoia de a fi acceptați.
Este greu să renunți total la laudă, dar în schimb, putem schimba obiectul laudei. Iar dacă ai o familie frumoasă, uneori nici nu trebuie să mai zici ceva, pentru că se citește pe fața ta mândria pentru ce ai realizat. Și să știți, nu există mai mare realizare, decât o familie frumoasă și armonioasă.
Sunt gata să aplaud în picioare oricând un bărbat care are în spate o familia fericită (imperfectă). Dacă a reușit aici, nu văd ce l-ar împiedica să atingă și alte înălțimi.
Lăudați-vă oameni buni cu copiii voștri. Lăsați-i să vă audă când o faceți și să înțeleagă cât de mândri sunteți ca îi aveți. Povestiți cu pasiune și drag despre familia voastră. Ascultați și poveștile altora. Înconjurați-vă de oameni care sunt preocupați de stralucirea ochilor celor dragi.
Sper să citiți și printre rânduri. Lauda nu-i bună, dar oricum ne lăudăm cu ceva în viața asta. Fiecare cu ce are.
O zi frumoasă!
P. S. Dacă vă poticniți în cuvântul „laudă” îl puteți înlocui cu alt cuvânt mai pozitiv.
Leave a Comment