Tati, nu vreau să îmbătrânești.

  •  

Corina la stomatolog, eu cu Anais Noblesse în mașină așteptând-o pe mami. Anais se uită la mine și mă întreabă: „tati, nu trebuie să te tunzi?” M-am uitat și eu cu coada ochiului la cele câteva firicele de păr care mi-au mai rămas și am ajuns la aceeași concluzie ca ochioasa mea.

Am cautat cel mai apropiat salon și mi-am încredințat „pletele” unei doamne foarte drăguțe. În timpul procesului Anais se juca pe lângă noi. La un moment dat, se apropie, face niște ochi mari și afirmă:

– Tati, tu ai păr gri, știi?

– Da. Am noroc că sunt blond și nu se vede.

– Asta înseamnă că tu îmbătrânești?

Înainte de ai răspunde, preț de câteva secunde, în mintea mea s-a derulat un scurt metraj al vieții mele. Mi-am adus aminte câți ani am. Niciodată nu m-a preocupat acest aspect. Chiar dacă cifrele nu vorbesc de îmbătrânire, părul (mai degrabă lipsa lui) și ridurile care devin tot mai accentuate, toate vor să-ți aducă aminte că într-acolo te îndrepți.

– Nu iubire. Sunt tânăr cu parul gri. E la modă acum.

– Nu vreau să îmbătrânești, tati. Voi o să fiți mereu tineri și frumoși.

Riduri

E la modă să fii cu sufletul tânăr și cu părul gri

În viață există momente în care te trezești la realitate. Cu câțiva ani în urmă, pentru prima dată ne-am uitat la părinții noștri și am realizat că anii se duc. La fel de frumoși, dar mai vechi. Îți vine să le spui asemenea lui Anais: tati, mami, nu vreau să îmbătrânești.

Sunt momente necesare în viața unui om. Te ajută să prețuiești oamenii de lângă tine. Te ajută să realizezi că ești un fericit că îi mai ai. Te ajută să ai răbdare acolo unde până ieri îți sărea muștarul. Te ajută să te uiți treaz la viață și să realizezi poate că alergi după fleacuri. Te ajută să fii recunoscător.

Sunt momente când pui mâna pe telefon, cumperi un bilet la avion sau urci în mașină și mergi să-ți vezi părinții.

– Nu voi îmbătrâni iubire pentru că oamenii fericiți nu îmbătrânesc.

Fiți tineri la suflet. Este la modă să fii cu sufletul tânăr și cu părul gri. 😉

Commentarii Facebook
Written by Lilian