Câteva descoperiri pe care le face un barbat după ce devine tătic

  •  

Viața unui bărbat nu mai este la fel după nașterea unui copil. Privite din perspective diferite, schimbările care se petrec pot fi interpretate diferit, în funcție de nivelul de maturitate al fiecărui bărbat. Cert este un lucru și anume: nimic nu mai este la fel. Mai jos vă prezint câteva lucruri pe care le-am descoperit eu dupa ce Dumnezeu ne-a dăruit două fetițe minunate.

1. Somnul este un lux pe care nu l-ai prețuit atunci când îți permiteai să-l irosești. Unii plătesc bani ca să petreacă nopțile prin cluburi în timp ce tu ai fi gata sa plătești bani grei ca să poți dormi o noapte de la cap la coadă.
2. Sunt lucruri în viață care nu depind de tine. Înțelegi asta mai ales atunci când pentru prima dată îți vei scăpa bebelușul(îmi pare rău să te anunț dar acest lucru se va întâmla mai devreme sau mai târziu). Chiar dacă nu te-ai rugat până atunci niciodată, în acel moment vei rosti cele mai sincere și cele mai frumoase rugăciuni. Vestea bună e că Dumnezeu de obicei ascultă rugăciunile.
3. Timpul liber este atunci când bebelușul doarme. Uită de weekend-uri petrecute în pat până la 12. Programul de muncă este șapte zile din șapte, 24 de ore din 24. Te simți ca în concediu atunci când doarme 3 ore fără să se trezească.
4. Casa devine un loc periculos. Toate lucrurile care erau mai jos de brâu prin casă vor fi strânse, iar 90% din timpul pentrecut cu micul îngeraș va avea la bază preocuparea de a-l proteja ca să nu se rănească. E în plus să amintesc pereții colorați și mobilă zgârâiată.
5. Mic nu înseamnă liniștit. Chiar dacă are doar 5-6 kg, atunci când ceva nu-i va conveni o să fii mirat să constați că bebelușul tău întrece la decibeli corul din Biserica Neagră. 🙂
6. Discuțiile despre mașini, fotbal, politică trec pe planul 2. Prietenii tăi vor ști ce mănâncă copilul tău, câți dinți are, care e primul cuvânt rostit, când a început să meargă, etc. Pe cine mai interesează faptul că Manchester United e pe locul patru în Premier League?
7. Cel mai important lucru pe care nu l-ai știut este faptul că ai devenit un om fericit. Când te vei uita în ochii lui și te vei regăsi pe tine, când va face primii pași, când pentru prima dată îți va spune tata, vei realiza că toate nopțile nedormite, toate meciurile de fotbal pe care nu ai putut să le privești, toată oboseala acumulată, toate aceste lucruri nu se compară cu bucuria și fericirea aduse de acest ghemuleț de om.
Lista nu este completă. M-aș bucura să o completați voi.

Commentarii Facebook
Written by Fabrica de tatici