La plimbare cu copilul tău

  •  

Zilnic ieșim la plimbare sau la terenul de joacă împreună cu copiii noștri și facem acest lucru mai mult din obligație. Să fim serioși! V-ați certat vreodată cu soția/soțul pentru că nu vă puteați decide cine să meargă la plimbare cu cei mici? Iar ca să facem plimbarea mai interesantă și mai puțin plictisitoare luăm cu noi un sac de jucării și smartphonul sau tableta fără de care nici la toaleta nu mai mergem. Vă provoc la un experiment. Începând de astăzi nu mai luați cu voi niciun device(telefon, tableta, etc.) sau opriți internetul atunci când mergeți la plimbare cu cei mici. La prima vedere nu e nimic ieșit din comun, însă după prima zi veti observa multe lucruri pe care nu le-ați observat până acum. De câteva zile mi-am propus să-mi las telefonul acasă și ca să fie mai ușoară despărțirea mi-am luat un pachet de semințe(e ca și atunci când te lași de fumat 😉 ).

Primul lucru pe care l-am observat a fost faptul ca sunt în minoritate. Majoritatea aveau o mană și doi ochi mereu ocupați.
Un alt lucru care sărea în ochi era „distanța” dintre părinte și copil. Parintii erau mai mult absenţi decât prezenţi. Copilul se juca singur în nisip în timp ce tata sau mama aveau grijă să posteze pe facebook poze cu titlul: „la plimbare cu printesa mea”. Atunci când erau chemați sau li se cerea atenția primeau un răspuns scurt: imediat, un minut, etc. Miriam zilele trecute după ce a auzit de la mine același răspuns ia zis sotiei: “iarăși tati cu minutul său”. Iar după asta vrem să avem copii cu o punctualitate nemțească. De la noi învăța că un minut înseamnă zece său chiar „lasa-ma in pace”.

În timp ce mă plimb zilnic văd în parc destule persoane care și-au scos la plimbare cățelul. Nu este o regulă dar pe o mare parte din ei i-am văzut mai prezenți având în mana un băț, o minge pe care o aruncau, după care își priveau cu satisfacție animalul alergând cu obiectul aruncat în gură. Asta în timp ce noi ne plictisim când mergem la plimbare cu odraslele noastre.
După câteva zile de plimbări fara telefon am ajuns să-mi placă ieșirile cu prințesa mea și pot spune ca este cel mai frumos timp petrecut împreună. Ajung acasă mai obosit și cu creierii storși de atâtea întrebări și explicații. Nu fac mare lucru, încerc doar să nu las pe nimeni să-mi fure acele momente care îi vor marca viața copilului meu și de care îmi voi aduce aminte cu drag.
Este foarte periculos să folosesti telefonul în timp ce conduci, riscurile sunt enorme. La fel de periculos pentru relația cu copilul tău este să petreci timpul dedicat lor cu telefonul în mâna.

Commentarii Facebook
Written by Fabrica de tatici