Orice întâlnire poate fi amânată atunci când se suprapune peste fericirea din casa ta

  •  

La ora 12 aveam o întâlnire cu cineva în inima Basarabiei, la Chișinău. După calculele mele eram în întârziere, iar după calculele GPS-ului ajungeam fix la ora stabilită. Deși de când au apărut inamicii, mi se întâmplă uneori să întârzii, încerc să fac tot posibilul să ajung la timp.

Doamna mea alături, fetele în spate, muzică pe fundal, iar în dreapta strălucea în lumina soarelui un lan cu maci. Mai trecusem pe lângă el acum o zi (eram fără inamici, doar cu mama lor) și știam ce urmează atunci când o femeie vede un lan cu maci. Așa că, deși priveliștea îți fura privirea, am ales să tac și să mă rog ca domnițele mele să n-o observe. Dar se pare că rugăciunile mele s-au oprit în tavan, pentru că în timp ce le rosteam, am auzit cum Anais a început să strige entuziasmată.

– Tati, tati, oprește. Uauuu, un câmp de maci. Oprește.

– Anais, ne grăbim. Nu avem timp.

– Tati, te roooggg…

A fost un moment în care știam că dacă opresc, n-am cum să ajung la timp. Dar, în același timp, ceva în mine îmi spunea că de prea multe ori dăm la o parte oamenii dragi și dorințele lor pentru a reuși să ajungem la timp cu străinii, pentru a reuși să nu-i supărăm pe alții, pentru a reuși să nu dezamăgim, în timp ce îi dezamăgim pe cei de lângă noi.

Am oprit și mă uitam cum aleargă prin maci. Știam că nu reușesc, dar nu-mi păsa.
Momentul pe care îl trăiam era mai valoros decât orice întâlnire.

Am pus mâna pe telefon să anunț că nu reușesc să ajung. Așa ne-am înțeles, dacă nu reușesc, să anunț în timp util. După ce am deschis WhatsApp ca să scriu mesajul, am văzut că întâlnirea era la 12:30.

Am ajuns la timp. Chiar am așteptat câteva minute.

Aveți grijă de ai voștri

Uneori punem deoparte dorințele și preferințele celor dragi pentru a reuși să corespundem în fața celor străini. Ai tăi te vor înțelege și poți să treci peste ei. Străinii nu. Și nu-i bine așa, pentru că atunci când te doare sufletul și curg lacrimi, ai tăi sunt aproape, iar străinii merg la alte întâlniri sau poate chiar culeg maci.

Aveți grijă de ai voștri și veți reuși în viață. Orice întâlnire poate fi amânată atunci când ea se suprapune cu fericirea din casa ta.

Commentarii Facebook
Written by Lilian