Te crezi un bărbat de succes? Dă-mi voie să mă uit în ochii femeii de lângă tine.

  •  

Am avut o discuție cu câțiva prieteni despre ce înseamnă să fii bărbat de succes. Mai jos am schițat cateva gânduri despre adevăratul succes în viața unui bărbat.

De când e lumea, bărbații își măsoară scula (a se citi: se întrec între ei). Face parte din esența unui mascul. La început vânau și măsurau între ei coarnele cerbului sau colții tigrului. Apoi marimea turmelor și a cirezilor faceau diferența. Apoi și-au pus pe ei armură și sabie în teacă, au urcat pe cai, de preferință de rasă și s-au măcelărit între ei.

Cel care supravețuia, defila în fața mulțimii cu trofeul în mână și bicepșii îmbrăcați în armură stralucitoare, în timp ce în mulțime se afla o divă în ochii căreia se oglindea masculul nostru.

Au mai trecut câteva secole până au ajuns să înlocuiască sabia cu Kalashnikov, calul cu tancul pe timp de război, iar pe timp de pace au coborât de pe calul de rasă Mustang la volanul unei mașini Mustang.

Diva din mulțime

În tot acest proces, diva din mulțime, a fost motivație sau trofeu. Fericirea divei conta mai puțin. Ea trebuia să-i nască prunci și să defileze alături de el drept confirmare a statutului și succesului său. În față era ea, după culise, o mulțime de alte dive menite să absoarbe energia mascului nostru.

Nu aveai ce să comentezi, altfel ți-o luai pe cocoasă și cine se mai uita la tine dacă se supăra cavalerul și te arunca în stradă. Nu-ți rămânea decât să taci și să înghiți în sec, lăsând impresia că ești implinită.

Singurul loc unde diva putea fi fericită, satisfăcută și implinită, se găsea în cărți cu prinți și prințese. Dar și acolo fericirea era beteagă, fiind prezentată în relații bolnăvicioase și infantile, asemenea idilei dintre Romeo și Julieta.

Nu s-au schimbat prea multe

Scriu acest articol într-o dimineață de noiembrie 2020. Dacă mă uit puțin peste geam, văd o mulțime de ”Mustanguri” parcate care își așteaptă cavalerii. Cam aceeași formulă, de acum 500 de ani, doar că bicepșii au fost înlocuiți cu burțile care strălucesc după volan.

Divele au devenit mai deștepte și și-au luat și ele câte un Mustang, drept recompensă pentru prezența altor dive în viața lui Harap Alb, dar tot nefericite au rămas. Știu că pot fi înlocuite, chiar dacă au născut prunci.

Mulți cavaleri din sec 21 îi cunosc personal. Unii poartă și biblia în torpedou sau povestesc despre cât de mare este Dumnezeu în viața lor și cum i-a ajutat să-și cumpere ”Mustang”. Asta în timp ce scriu mesaje altor dive din mulțime. Dar pentru că au garajul plin de Mustanguri, sunt înconjurați de lingăi și camere de luat vederi. Apar în topul bărbaților de succes.

Cavalerii secolului 21

Frumos îmbrăcați, mereu ocupați, mașini, case, afaceri. Cam așa arată cavalerii de succes în zilele noastre. Iar eu nu dau doi bani pe un astfel de bărbat, atăta timp cât femeia de lângă el își ascunde tristețea din ochi în spatele machiajului.

Oameni buni, valoarea unui bărbat nu are nicio legătură cu mulțimea turmelor și a cirezilor, cu rasa calului sau strălucirea armurii (a se găsi echivalentul acestora în sec 21). Valoarea unui bărbat în sec 21 are o legatură directă cu fericirea femeii din mulțime pe care ai cucerit-o.

Un bărbat nu este doar ceea ce se vede în public.

Un bărbat nu este ceea ce se vede în public, ci omul de acasă, acolo unde dai jos armura și cobori de pe cal. Singura persoană care te cunoaște cel mai bine este ea, diva din mulțime, care între timp a devenit femeia alături de care ai jurat că vei îmbătrâni, femeia care ți-a născut prunci, femeia care este alături de tine chiar și atunci când pierzi bătălii.

Degeaba alergăm să agonisim averi pentru a impresiona, degeaba avem conturi în bancă, degeaba avem concedii în San Tropez, degeaba lucrăm de dimineață până seara pentru toate acestea, dacă ochii femeii de lângă tine sunt triști și nefericiți.

Te crezi un bărbat de succes? Vrei să-ți evaluezi succesul? Du-te acasă și uită-te în ochii ei. Stai de vorba cu ea, sincer, fără filtre. Crează un context prielnic ca să-și descidă sufletul și să-ți spună tot ce are pe suflet fără frică. Acolo îți dai seama ce ai realizat în viață.

Succesul unui bărbat adevărat se vede în stralucirea ochilor femeii de lângă el. Dacă ai falimentat aici, nimic din ceea ce faci nu mai contează sau contează foarte puțin.

Să aduni averi este mult mai ușor decât să faci fericiți oamenii de lângă tine. Iar noi, bărbații, de multe ori, ne focalizăm tot efortul spre muncă, carieră, putere și influență, tocmai pentru că ne vine greu să-i facem fericiți pe cei din familia noastră. Încercăm să compensăm, dar sunt realități pe care nu le poți compensa.

O femeie iubită, strălucește!

Poți fi un economist bun, un fotbalist bun, un actor bun, un scriitor bun, un bussinesman de succes sau preot care vorbește frumos, însă toate acestea nu te califică să te crezi un bărbat de succes, dacă ochii femeii de lângă tine sunt triști. Iar dacă merg mai departe, fiți siguri că tristețea din ochii unei mame se va vedea și în ochii copiilor.

Cunosc destui masculi care au realizat ceva pe plan profesional sau au adunat averi. Sunt respectați pentru că pot influența realitatea cu portofelul, însă eu, față de cei mai mulți dintre ei nu am niciun respect, atâta timp cât văd ochii palizi și nefericiți a femeilor de lângă ei.

Nu-i rău să fii bogat, puternic, influent, dacă alături de tine radiază doamna ta. Aici se dă cea mai crâncenă bătălie pentru orice bărbat.

Ce se reflectă în ochii femeii de lângă tine?

Commentarii Facebook
Written by Lilian