Soția mea s-a îndrăgostit!

  •  

Soția mea s-a îndrăgostit. Dragoste la prima vedere.

Dragi bărboși, oricât de mult nu ai încerca să previi acest lucru, mai devreme sau mai târziu se întâmplă. Te uiți în ochii ei și vezi că nu mai strălucesc pentru tine. Altcineva se reflectă acum în ei. Nu mai are timp pentru tine. Se îmbracă ca și cum nu i-ar păsa dacă îți place sau nu. Părul este aproape tot timpul prins în coc. Mai târziu am înțeles că este un truc pe care îl folosesc femeile atunci când au părul murdar. Nu mai ieșim împreună nicăieri și foarte rar avem timp să stăm doar noi doi, să vedem cum putem rezolva problema. Ce puteam face ca să întoarcem dragostea și pasiunea înapoi.

Te simți în plus. Îți cere doar s-o înțelegi și s-o ajuți să treacă peste această perioadă dificilă. Dacă îi spui ceva, îți răspunde iritat sau plânge.

Plânge pentru că nu știe ce să facă. Plânge pentru că este epuizată emoțional și fizic. Plânge pentru că nu știe cum să se împartă între mine și el. Plânge pentru că este prima dată când trece prin asemenea experiență. Plânge pentru că își dorește să-ți ofere mai mult timp, dar nu se poate împărți în două. Plânge, pentru că își dorește și ea revenirea la normal, dar are nevoie de ajutor.

Unui bărbat, în mod normal, îi este greu să tolereze o asemena situație. Iar un bărbat care iubește cu adevărat, luptă pentru femeia lui și pentru familia sa.

Am uita să vă spun că evenimentele descrise mai sus s-au întâmplat în 2011. Iar persoana de care s-a îndrăgostit doamna mea, este copilul nostru.

Majoritatea mamelor înțeleg foarte bine acest sentiment, atunci când copilul devine centrul universului, iar restul trec pe planul doi, inclusiv propria persoană. Soț, părinți, prieteni, hobby-uri, etc. Dacă această perioadă ar ține doar câteva luni, nu ar fi nimic de obiectat, dar în anumite situații această îndrăgostire durează ani, iar uneori dispare impreună cu soțul și rămân doar îndragostiții, amîndoi nefericiți.

Da, noi, tăticii, trebuie să vă fim alături, să preluăm o parte din sarcini, să avem și noi nopți nedormite, să avem răbdare atunci când deveniți isterice și să vă înțelegem. Dar nimic de toate acestea nu ajută dacă o mamă își dă soțul la o parte și înscăunează copilul pe tronul prioritaților. Copilul nostru este prioritatea noastră, nu este doar prioritatea ta.

Și noi suntem acolo. Și noi ne facem griji atunci când plânge. Putem trece peste multe greutăți, dar ne vine greu să fim alături atunci când priviți prin noi, atunci când rolul nostru se rezumă doar la a face cumpărături și alte activități. Tot ce faceți nu mai are legătură cu noi. Este greu să fii un coleg de apartament cu soția ta, care se pare că de când a devenit mamă a uitat că este și soție.

Noi nu suntem absurzi, nici obsedați. Întelegem perfect (îmi place să cred că înțelegem) shimbările prin care trece corpul vostru și toată ființa voastră. Înțelegem limitele pe care le-am acceptat atunci când ne-am decis să naștem un copil. Dar nu suntem deacord să ne dați la o parte în calitate de soț. Nu ne-am trasformat în tătici și am renunțat la calitatea de bărbat și soț. Acum suntem bărbați, soți și tătici.

Nu vă cerem să ne puneți pe noi pe primul loc

Soluția nu este să ne puneți pe noi pe piedestal. Soluția este să vă iubiți pe voi. Să aveți grijă de voi. Să vă luați timp pentru voi. Copilul nu-și dorește să puneți pe altarul jertfei viața voastră, iar el a apărut pe lume pentru a aduce bucurie, nu pentru a te îndepărta de soțul tău și de ceilalți. Toți au de câștigat atunci când o mamă se iubește pe sine. Pentru noi sunteți frumoase nu atunci când sunteți perfecte, ci atunci când vă stralucesc ochii și aveți înceredere în voi, iar încrederea apare în momentul în care cocul de pe cap este un element vestimentar, nu un truc ca să ascundeți părul murdar.

O femeie este fumoasă oricând, cu o singură condiție: să se iubească pe sine. Iubiți-vă dragi doamne, iubiți bărbații de lângă voi, iar doi părinți care se iubesc sunt cel mai prielnic mediu pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a pruncului vostru.

Soția mea s-a îndrăgostit… de ea

Cel mai frumos moment după nașterea primului nostru copil a fost regăsirea soției mele. Mai frumoasă ca înainte, iar la al doilea copil, soția mea a împărțit iubirea proporțional. Drept rasplată, pasiunea a rămas vie până astăzi. O femeie este frumoasă și atrăgătoare oricând. Important este să fie conștientă de acest ucru.

Commentarii Facebook
Written by Lilian