Hai la un ceai!

  •  

Dacă ajungeți vreodată să vizitați conacul nostru, să știți că la noi se bea apă cu lămâie și mult ceai. Apa cu lămâie este un obicei adus de mama copiilor mei. Ora de ceai însă, am primit-o moștenire de la mama mea, care a ”furat-o” la rândul ei de la ruși.

Ceaiul este un pretext ca să-ți aduni familia sau prietenii laolaltă. La ruși, dar și la alte popoare, ora de ceai este un fel de ”hai la o țigară”. Dar când stai să te gândești că ceaiul vine mai mereu la pachet cu o prajitură, ciocolata, biscuiți, ajungi să crezi că ”hai la o țigară” nu sună chiar așa nesănătos.

Așa se face că într-o casă unde se bea ceai de câteva ori pe zi, ceainicul este cel care suferă cel mai mult. De fapt, la cum este apa în Brașov, ceainicul devine lucrul de care ne despărțim cel mai des. Nici oțetul nu mai face față la calcar. Așa că, pentru binele tuturor, eu și spatele meu, căram o dată la două zile apă de la izvor sau de la magazinul de după colț.

Spatele uneori protesta mai tare ca mine. Eu încă mă mai simt flăcău, ca la 20 de ani, în schimb el (spatele) zice s-o iau mai moale și-mi aduce aminte de fiecare dată că am trecut de 35. ”Ia mai beți voi apă de la robinet că-i apă vie” îmi zicea el mie, iar eu transmiteam mesajul doamnei mele atunci când uitam să iau apă.

O perioadă bună nu am mai cumpărat apă. După ce am facut un test al apei din robinet și a apei din butelie, am ajuns la concluzia că apa din robinet nu este chiar așa rea. Pentru a o alcaleniza, foloseam lămâie. De data asta spatele meu căra lămâi cu sacii. Prietenii noștri atunci când cereau apă, ne rugau să nu punem lămâie în ea. Vrem apă, nu limonadă.

Cu ceainicul cum rămâne?

Lămâia a rezolvat într-un fel problema, chiar dacă le-a acrit viața tuturor celor care intrau în contact cu noi. Dar cu ceainicul cum rămâne? Dacă îl mai adaug aici și pe prietenul lui, Esspresorul, se formează o alianță pe care nu ai cum s-o neglijezi.

Iar de aici încolo, începe o poveste. Dacă tot ne aflăm în perioada magică despre care vorbesc toți, uite că și noi am avut parte de o doză de magie.

Am fost invitați la o emisiune la București. A trebuit să rămânem peste noapte la niște prieteni la care mereu ne simțim ca acasă. La un moment dat m-am dus la bucătărie să beau apă și am făcut cunoștință cu o cană de filtrare. Până atunci nu le-am băgat în seamă, dar pentru că mi-am adus aminte de spatele meu și limonada pe care o bem mereu, l-am întrebat pe Adinel mai multe detalii despre această cană. Pentru că am încredere în domnul Arcalianu, am intrat pe Kitchen Shop și am facut o comandă.

Iar ce urmează o să dea apă la moară celor care mereu caută ”mâța neagră” în orice. Dar să-i lăsăm în pace pe vânătorii de ”mâțe” și să revenim la ale noastre.

Cu comanda plasată, ne îndreptam spre casă. În aceeași zi am primit un mesaj de la Brita România. În urma unei discuții foarte plăcute cu ei, am primit un cadou o Cana de filtrare apa Brita Style XL, 3.6 L și o sticlă reutilizabilă de 550 ml. Înțelegerea noastră a fost să o testez, iar dacă suntem mulțumiți de rezultate, să le împărtășesc cu voi.

Pentru noi a fost soluția potrivită

Am spus în repetate rânduri că selectez cu atenție produsele pe care le folosim în familia noastră și mai ales cele pe care le recomand. Iar cana celor de la Brita, chiar m-a convins. De fapt, dacă este să fiu sincer până la capăt, a convins-o în primul rând pe doamna mea care este medicul familiei. Ea este responsabilă pe departamentul sănătății în casa noastră.

Soția mea a simțit din prima diferența. Gust bun, fără clor și cel mai important pentru mine și prietenii noștri, fără lămâie. Am fost momentul când ne-am convins că apa de la robinet poate să fie chiar mai bună decât cea îmbuteliată. Mai sigură si cu gust bun, fără clor, calcar, metale și alte impurități dacă este filtrată cu un filtru MAXTRA+. Dacă mai adaugi aici și faptul că scutești planeta de un camion de peturi, decizia de a folosi o Cană filtrantă (Cană Brita) devine una înțeleaptă.

Există mai multe soluții pentru a scuti spatele de căratul peturilor cu apă. Unele sunt foarte costisitoare și nu toți își permit filtre de mii de euro. Altele sunt mult mai accesibile și par să-și facă treaba destul de bine. Filtrele de apă Brita pentru noi au devit o astfel de soluție. Am comandat deja o cană Brita și pentru părinții noștri.

Vă așteptăm la ceai. Avem și lămâie. 🙂

P.S. În luna decembrie aveți până la 30% REDUCERE la cănile Brita + cadou o sticlă reutilizabilă de 550ml! Cadoul se adaugă automat în coș la finalizarea comenzii.

Commentarii Facebook
Written by Lilian