În timp ce mama își îmbrățișează pruncul, tu ține-i în brațe pe amândoi.

  •  

Citesc foarte des povești despre mamă și copil. Cel puțin în primii ani de viață a pruncului mama este personajul principal. Sânul și căldură brațelor mamei devine colțul preferat al bebelușului. Vocea mamei, înainte de culcare și la trezire, este asemenea unui susur blând care alungă frica și aduce pace. În tot acest peisaj lipsesc povești cu misiunea tatălui.

Mulți bărbați se simt în plus în primii ani după apariția inamicilor. Ne uităm nedumeriți la ghemotocul pe care îl avem în față și ne este frică să-l luăm în brațe de teama să nu-i facem rău. Vocea noastră mai degrabă ii trezește decât ii adoarme. Orice ar face un bărbat, brațele lui nu vor putea înlocui brațele mamei. Îți rămâne doar să aștepți până copilul va crește și va alege să stea pe umerii tăi puternici.

Care este misiunea tatălui?

Este adevărat, tăticule, în primii ani, brațele tale, pieptul tău, căldura ta, nu vor înlocui niciodată îmbrățișarea și sânul mamei. Dar nici nu este necesar. În timp ce mama își ține pruncul în brațe, tu ține-o în brațe pe ea. Așa îi ții în brațe pe amândoi. Nu există nimic mai necesar pentru o mamă epuizată, decât să găsească adăpost în brațele tale puternice.

În ultimul timp observ tendința multor tătici de a se transforma în mame. O fac din iubire și din dorința de a se conecta la o realitate pe care îl depășește de multe ori. Nu știu dacă este necesar să ne reinventam. Fiecare dintre noi are o misiune. Mama să-și îmbrățișeze copilul. Tata, să-i îmbrățișeze pe amândoi. Aceasta este misiunea noastră, bărboșilor. Acesta este cel mai eficient mod de a participa la creșterea pruncilor tăi.

Poți schimba scutece, poți să-l adormi, poți avea și tu nopți albe, dar centrul misiunii tale rămâne mama. Dacă ei îi este bine și copilul va fi bine.

Așa cum pruncul are nevoie de căldura mamei, la fel și femeia care ți-a născut copii, are nevoie de căldura brațelor tale. Este un mecanism gândit și creat într-un mod miraculos. Un cerc al iubirii. Copilul în brațele mamei, mama în brațele tale.

Transformă brațele tale în locul pe care îl caută mama copiilor tăi, asemenea unui prunc care își găsește liniștea la sânul mamei. Toți au de câștigat.

Commentarii Facebook
Written by Lilian