Lasă-te în pace și începe să trăiești!

  •  

Ocazional mă întâlnesc cu anumiți oameni care sunt experți în a complica viața. După cinci minute petrecute împreună, îți dai seama că este tot acolo unde l-ai lăsat acum jumătate de an. Nimic nou. Nimic bun. Nimic special. Doar o luptă epuizantă cu sine și cu viața. Stors de viață, dar plin de energie să lupte cu ea.

Lasă-te în pace!

Uneori îți vine să-i strângi în brațe și să le șoptești la ureche: lasă-te în pace om bun. Vrei sa-i scuturi ca să te audă și să se oprească din a mai trăi în trecut, din a scotoci în ei ca să găsească neajunsuri, din a se mai compara cu alții. Lasă-te în pace omule și nu mai căuta perfecțiunea, nu te mai biciui pentru greșelile trecutului și nu mai încerca să-ți asiguri viitorul în timp ce viața trece pe lângă tine, iar tu nu găsești timp să trăiești.

Lasă-te în pace…

Lasă-ți în pace copiii!

Da, lasă-i în pace și nu mai trăi cu impresia că știi tu mai bine de ce au nevoie ei pentru a fi fericiți. Măcar dacă ai fi tu fericit, dar nu ești.

Lasă-i îm pace și nu-ți mai jertfi viața pentru ei. Nu ți-au cerut-o și nici nu au nevoie. Copiii noștri au mai degrabă nevoie de un părinte care se iubește pe el și le poate oferi un exemplu de cum să aibă încredere în sine și să se accepte așa cum este.

Lasă-i în pace și nu le mai sufla în ciorbă, dându-le tot ce vor și lăsându-i să facă ce le trece prin cap, astfel, transformându-i în niște consumatori. Nu mai trăiți în locul lor.

Lasă-i în pace și nu-i mai dresa ca să stea drepți atunci când tu poruncești, în timp ce le dai recompense doar pentru ascultare.

Nu mai pune pe umerii lor povara ambițiilor tale, încercând să-ți compensezi eșecurile tale prin reușitele lor. Reușite de care ei nu au nevoie ca să fie fericiți.

Lasă-ți copiii în pace și încetează să crezi că copiii tăi trebuie să corespundă așteptărilor tale.

Doar lasă-i în pace. Iubește-i și fii tu fericit ca să vadă și ei că e posibil.

Lasă-i în pace pe cei dragi!

Ei te iubesc așa cum pot.

Nu mai încercați să-i tot educați și să-i reeducați. Singurul mod de a schimba un om este iubirea.

Nu-i mai criticați și nu mai vărsați pe ei frustrările voastre.

Nu le mai cereți dovezi necontenite ale iubirii. Niciodată nu va fi deajuns. Golul din inima ta îl poți umple doar tu.

Nu mai încercați să-i controlați. Lăsați-le libertatea de a fi ei înșiși, pentru că doar o persoană liberă știe să iubească cu adevărat.

Nu deveniți stăpânii lor. Fii stăpân pe emoțiile tale, pe viața ta, pe faptele tale. Un om puternic se înconjoară de oameni liberi și nu simte nevoia să domine peste alții.

Nu cere iubire. Iubește.

Lasă în pace…

Lasă în pace toată lumea. Fii doar o parte a acestui univers, fără a pretinde plecăciuni și medalii. Ești la fel de important în ochii lui Dumnezeu asemenea celui de lângă tine.

Încearcă doar să accepți viața așa cum este ea. Doar să accepți oamenii de lângă tine asa cum sunt. Doar acceptă-ți misiunea și fă-ți treaba ta cum poți mai bine acolo unde ești, în Chișinău, București sau Brașov.

Încearcă doar să faci ce poți tu mai bine și s-o faci cu toată inima.

Încearcă să trăiești…

Nu sunt lecții de viață. Nu am timp să dau lecții de viață. Sunt doar observații pe care le-am făcut de-a lungul timpului. Întâlnesc prea mulți oameni nefericiți, iar cei mai mulți ajung să fie nefericiți din cauza incapacității cronice de a-i lasă pe toți în pace… Chiar și pe ei înșiși.

Commentarii Facebook
Written by Lilian