Video impresionant! O lecție de la georgieni despre cum se promovează o țară!

  •  

Avem o țară minunată. Avem istorie, tradiție și oameni de valoare. Dacă te uiți atent, avem cam tot  ce ne trebuie ca să fim văzuți altfel de către cei care s-au obișnuit să ne trateze cu dispreț. Și totuși, ceva ne lipsește. Nu știu ce anume, poate știți voi.

Pentru mine este ciudat să întâlnesc persoane din Brașov care nu au fost niciodată pe Transfăgărășan sau la Cheile Grădiștei, dar care merg în fiecare an să viziteze alte țări. Poate este greu de crezut, dar există astfel de oameni și nu sunt puțini. Sunt atâtea locuri superbe în această țară, încât nu-ți ajunge o viață să le vezi pe toate. Mulți români nici nu realizează în ce țară minunată trăiesc. Nu știm ce țară frumoasă avem. Nu știm să prețuim ce avem și nici nu știm să prezentăm lumii în culori frumoase cât de minunată este România.

Mai jos vă invit să priviți un filmuleț despre cum își promovează georgienii țara și cum au întâmpinat turistul cu numărul 6 000 000. Jasper Blake este norocosul care a avut parte de o primire fantastică din partea oficialilor din Georgia. Jasper a primit în mașină un bilețel pe care scria: ”Dragă Jasper, ești un oaspete important pentru noi. Pregătește-te pentru surprize. Semnat: Georgia.”

Nu am fost în Georgia, deși am prieteni acolo care m-au invitat, dar după ce am privit acest filmuleț aș pleca mâine. O fi frumoasă țara gruzinilor (georgienilor), dar cu siguranță nu este mai frumoasă decât meleagurile mioritice și totuși, ei au 6 milioane de turiști anual, în timp ce noi cu greu ajungem la 3 milioane.  Tot respectul pentru ei. Sper ca acest filmuleț să ne motiveze atât pe noi, oamenii simpli, cât și pe cei care pot face mai mult pentru țara pe care o reprezintă. România are un potențial turistic mult peste cel al Georgiei, trebuie doar să învățăm să-l fructificăm.

Marfă bună avem, a rămas să învățăm să o vindem. Nu să vindem păduri, fabrici și uzine, ci să vindem o imagine a unei țări superbe care merită să fie explorată.

Commentarii Facebook
Written by Lilian