În casa mea nu se bârfește

  •  

Îi învățăm engleză și germană, îi ducem la balet, gimnastică, dansuri și patinaj. Le plătim ore suplimentare la matematică și chimie. Le luăm profesor de pian, vioară sau chitară. Facem orice pentru viitorul copiilor noștri, însă fără să ne dăm seama ne scapă din vedere câteva lucruri care sunt atât de importante pentru formarea personalității lor. Sunt lucruri care le determina caracterul și personalitatea.

În casa mea au fost mulți oameni, iar o parte din ei au venit cu gunoi și mizerie pe care o turnau cu iscusință peste alți oameni. Uneori am venit și noi cu sacii noștri de gunoi. Regret că nu am avut curajul să-i opresc și să-i rog frumos să-și păstreze gunoiul pentru alte urechi. Probabil acești oameni duc gunoiul acum în alte case.

Cel puțin am realizat că unul din lucrurile care mă îndepărtează și pe care le detest la oameni, este bârfa. Persoana care îți povestește astăzi despre mine, mâine îmi va povesti mie despre tine. Iar cel mai grav este că bârfa se învață încă din familie. Avem impresia că nu aud și habar nu avem cât de repede asimilează copiii orice informație.

Oamenii care lasă în urma lor ceva sunt oamenii care dincolo de o profesie au mai întâi un caracter frumos. Așa vreau să-mi văd copiii, frumoși, deștepți și integri, iar capacitatea unui om de a vorbi doar de bine alți oameni, de a aprecia, de a păstra secretele într-o prietenie sunt elemente indispensabile unui caracter frumos. Astfel de oameni sunt la preț de aur într-o societate în care bârfa a devenit patrimoniu național.

Uite așa am hotărât noi să declarăm perimetrul unde stăpânește familia noastră, zonă unde bârfa este interzisă. Măcar de dragul copiilor se merită. Dacă o să am chef de bârfă, o să-mi iau nevasta și o să mă închid cu ea în baie că să nu ne audă copiii și poate ne apare cheful să facem altceva(să ne spălăm pe dinți). 😉

P.S. Puteți adăuga acest lucru în lista cu obiective pentru 2016.

Commentarii Facebook
Written by Lilian