Creșteți bărbați care știu să dea flori și femei care știu că le merită!

  •  

Ieri Anais îmi spune: tati, soțul meu o să-mi dea flori, altfel o să mă supăr pe el. Lui mami îi plac florile și se supăra pe tine că uiți să-i aduci flori. Și mie îmi plac florile și o să fiu supărată dacă soțul meu o să uite așa cum uneori uiți tu.

Să nu faci ca mine

Am zis să pun asta la început ca să nu existe iluzia că dau lecții cuiva. De cele mai multe ori ceea ce scriu are în spate realitatea pe care o trăiesc, dar asta nu înseamnă că nu mai calc strâmb așa cum s-a întâmplat anul acesta cu bujorii.

În fiecare an, prin luna mai, cam pe la începutul lunii încep să primesc sistematic amenințări de la o persoană pe WhatsApp, Viber sau Messenger: „nu ai ce căuta acasă fără bujori”. Nu-i de glumă, știi asta. Sezonul bujorilor e scurt și dacă nu reușești să faci rost de ei măcar de câteva ori pe sezon, ai încurcat-o așa cum o încurc eu destul de des. Anul acesta am făcut-o din nou. Probabil m-am relaxat crezând că bujorii de anul trecut îi sunt suficienți, dar se pare că am subestimat ”adversarul”.

Am repetat aceeași greșeală de acum doi ani când am tot amânat să aduc bujori, cu gândul „las-că mâine” și tot anul mi-a scos ochii. Nu-i de glumit fraților. Așa cum mănânci cireșe în sezon, căpșuni, struguri și pepeni ca să-ți acoperi necesarul de vitamine, tot la fel trebuie să-i aduci bujori atunci când este sezonul lor ca să acoperi necesarul de afecțiune.  Mai jos puteți vedea bujorii de anul acesta. Am prins ultimul tren. Când am venit cu ei arătau superb, iar a doua zi… au leșinat.

O floare nu este un moft

Perioada bujorilor a devenit cu anii un segment de timp foarte așteptat de anumiți membri din familia noastră. Trebuie să recunosc că nu pentru toți. Totuși, am ajuns să înțeleg că este pentru binele tuturor să bat la ușă cât mai des cu un buchet de bujori în mână. Nu bujori de Olanda, ci bujori românești, din grădină. Fac rost de ei mai greu, dar cu anii am devenit expert în a găsi bujori pe la casele oamenilor. Sunt câteva grădini în zona Brașovului pe care le vizitez în fiecare an. Am abonament.

Există două categorii de bărbați, unii chiar uită, iar altora le convine să uite. Cei din urmă au și explicații logice pentru uitarea lor, iar o parte din ei așa sunt pentru că au moștenit genetic neglijența. Aceștia nu au avut un model în acest sens. Mama lor a primit flori de 8 martie și în cel mai bun caz de ziua ei. Și nu doar despre flori este vorba, florile sunt doar un element prin care îți poți arată aprecierea și dragostea, ci despre obiceiul sănătos de ai aminti prin gesturi concrete mamei copiilor tăi cât de importantă este pentru tine.

Florile trebuie să fie pe lista de cumpărături a oricărui bărbat

Când mergem la magazin și o întreb pe Miriam ce mai avem pe lista de cumpărături, ea îmi aduce aminte de bujori. „Mami îți tot spune de bujori de o săptămână”. Ideal ar fi ca femeia din viața ta să nu-ți spună, dar acesta este nivelul la care țintim. Până la urmă, dragi femei, poate nu-i chiar așa de rău să le aduceți aminte. Contează mult cum o faceți. O femeie înțeleaptă primește ce-și dorește de la iubitul ei, comunicând în așa fel încât Făt Frumos crede că ideea îi aparține lui.

Domnițele mele văd bucuria mamei lor de a primi flori de la tati. Uneori, pentru că tatăl lor uită cât de important este să rupă o păpădie de pe câmp, o rup ele pentru el și îi aduc aminte: „dă-i lui mami, tati, că o să-i placă”. Noi, bărbații, uităm sau poate nu luăm în serios această nevoie a doamnelor noastre, dar e bine să ai pe cineva care îți aduce aminte.

Creșteți bărbați care știu să dea flori

Unui bărbat al cărui tată a știut să prețuiască o femeie, îi vine mult mai ușor să fie atent la fericirea femeii pe care iubește. El înțelege că o floare nu este un moft, ci o ocazie să-i confirmi că o iubești. Iar o femeie care și-a văzut mama cum radiază de bucurie atunci când tata vine acasă cu o păpădie, își va alege un bărbat care știe să cânte la corzile inimii ei.

Dragi bărbați, un fir de bujor costă doi lei. Doi înmulțit cu trei, face șase. Sună ciudat, dar sase lei sunt suficienți pentru a aduce zâmbetul pe buzele femeilor din casa ta.

Creșteți bărbați care știu să dea flori și femei care știu că le merită!

Commentarii Facebook
Written by Lilian